Hommes galerie voor hedendaagse kunst
Charloisse Kerksingel 14 / 3082 DA Rotterdam / Nederland
T +31(0) 624715144 /  do. vij. za. van 2-6 open en op afspraak

Let's DOG

Let's DOG

19 mei - 2 juli 2016

De Grote Charloisse Hondenshow
Let's DOG is een tentoonstelling over de relatie tussen hond en mens, met kunstwerken, gedichten, workshops, filmvertoning, activiteiten en poëzievoordrachten. 
Al tienduizenden jaren woont en leeft de hond samen met de mens. Het is niet duidelijk of de wolf kwam aanlopen bij de mens of andersom. Er lijkt geen dier ter wereld zo dichtbij de mens te staan als de hond. De trouw van de hond aan zijn baas, de mens, is ongeëvenaard. De relatie tussen hond en baas is liefdevol en innig. Maar spreken wij de taal van onze hond? Begrijpen wij zijn doen en laten, of spiegelen we onszelf in hem? Geven wij de hond een menselijke gedaante omdat wij zijn wezen niet echt doorgronden? 
De tentoonstelling laat de hond zien in al zijn kwetsbaarheid. Liefdevol, soms ongrijpbaar, humoristisch, ontroerend, als een spiegel en met een knipoog.

Samenstelling Jannie Hommes en beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn. Selectie gedichten Peter Swanborn. Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Gebiedscommissie Charlois.

Share by: