Hommes galerie voor hedendaagse kunst
Charloisse Kerksingel 14 / 3082 DA Rotterdam / Nederland
T +31(0) 624715144 /  do. vij. za. van 2-6 open en op afspraak

lezing prof. Dr. Jan Willem Duyvendak

Lezing 
prof. Dr. Jan Willem Duyvendak

Maandag 29 januari 2018 om 15.00 uur 
Deur open 14.45 uur

Maximaal 40 deelnemers, aanmelding noodzakelijk via info@hommes.nl. Entree is gratis. Na afloop  betaalt u de bijdrage die het u waard was. De opbrengst gaat naar Pension Havenzicht.

Jan Willem Duyvendak is socioloog, filosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. 
Ter gelegenheid van de tentoonstelling t(huis), die in ze galerie te zien is vanaf 19 januari tot en 9 februari 2018, verzorgt Jan Willen Duyvendak een lezing. In zijn boek “Thuis. Het drama van een sentimentele samenleving” gaat Jan Willem Duyvendak in op verschillende aspecten van ons thuisgevoel. Hij betoogt dat veel van onze conflicten, frustraties én het populistische ressentiment voortkomen uit de gedachte dat we een recht hebben op thuisgevoel. Door de politisering en de grenzeloze populariteit van ‘thuis’ raken we echter alleen maar verder van huis.

Duyvendak is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam sinds 2003, vanaf 2014 is hij faculteitshoogleraar van de Faculteit der Maatschappij- en gedragswetenschappen (FMG) aan de UvA. Hij studeerde sociologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Parijs. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar nieuwe sociale bewegingen (1992). Van 1996 tot medio 2002 was hij bijzonder hoogleraar Samenlevingsopbouw aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Van 1999 tot 2003 was hij directeur van het Verwey-Jonker Instituut, dat onafhankelijk onderzoek doet naar maatschappelijke vraagstukken.
Share by: