Hommes galerie voor hedendaagse kunst
Charloisse Kerksingel 14 / 3082 DA Rotterdam / Nederland
T +31(0) 624715144 /  do. vij. za. van 2-6 open en op afspraak

Yoshiyuki Koinuma

Yoshiyuki Koinuma

Yoshiyuki Koinuma (1982, Japan) heeft in 2010 het twee-jarig Artist in Residence programma op de Rijksakademie in Amsterdam afgerond. Daarna verhuisde hij naar Rotterdam. 

Na zijn opleiding aan de Universiteit voor beeldende kunst van Musashino volgde Yoshiyuki Koinuma (1982) in 2009 en 2010 het tweejarig programma van de Rijksakademie in Amsterdam. Sedert 2011 woont en werkt hij permanent in Rotterdam. Het werk van Koinuma wordt onder andere beïnvloed door een mengeling van eeuwenoude tradities en symbolen uit Boeddhisme, Shintoïsme; door vreemde wezens uit verhalen, exotische dieren en planten en moderne invloeden uit computergames. In zijn schilderijen brengt Koinuma zijn persoonlijke belevingswereld tot uitdrukking. Door de toepassing van gemengde technieken (collage, drukwerk, schilderkunst, keramiek, epoxy) creëert hij in zijn schilderijen een surrealistische fantasiewereld.

Als u hier klikt vindt een lijst met werken uit zijn laatste tentoonstelling in onze galerie: Fishing in the Paper in november / december 2017.

Share by: